Kevät on vihdoin koittanut ja rantakeleihinkään ei ole enää kovin pitkä aika. Kohta voi nakata paidan nurkkaan ja lähteä patsastelemaan Hietsun rantaan, vai voiko? Useilla suomalaisilla on sama ongelma kuin itselläni juuri nyt, eli talven myötä liikunta on jäänyt vähäiselle ja vyötäröllä roikkuu joku epämääräinen rasvakerros. Liikuntaa yrittää lisätä ja ruokailutottumuksia parantaa, mutta tuloksia ei silti välttämättä tule.

Laihdutus voi olla yhtä tuskaa, jos sitä tekee väärin. Lopulta voi olla tilanteessa, missä kaikki aika menee pelkkään laihduttamiseen ja kunnon tuloksiakaan ei tule millään.

Itse olen paininut tämän saman ongelman kanssa jo lukuisat vuodet ja ajattelinkin listata hieman omia vinkkejäni erilaisista esteistä, jotka voivat hidastaa tai estää kokonaan painonpudotuksen. Kiinnittämällä huomiota seuraaviin asioihin, saatat saada huomattavasti parempia tuloksia nopeammin sekä päästä unelmiesi mittoihin vielä ennen kesää!

 

Laihdutusvinkit%202.jpg

 

1. Syöt liikaa

Kaikessa yksinkertaisuudessa paino putoaa silloin, kun syöt vähemmän mitä kulutat. Jos syöt jatkuvasti enemmän kuin poltat liikunnan avulla, niin niitä makkaroita vaan kertyy lisää. Jos tunnistit tämän ongelmaksi , niin ruokailusta kannattaa alkaa pitämään päiväkirjaa ja listata siihen arviot saaduista kaloreista. Jos kalorirajat paukkuvat päivästä toiseen, niin päiväkirjasta voit tarkistaa, mitä ruokailuja sinun on pakko vähentää. Suuntaa-antavasti tietoa sopivasta kalorimäärästä antaa kalorilaskuri.  Sen antamien numeroiden perusteella pääsee hyvin alkuun ja kalorimäärää voi uudelleen arvioida sitten myöhemmin.

 

2. Et treenaa kunnolla

Jotkut yrittävät epätoivoisesti laihduttaa erilaisten dieettien avulla. Vaikka dieetit ovat epäilemättä avuksi, niin katoaa niistäkin teho, jos liikunta ei ole osana päivittäistä elämää. Monilla on ongelmana myös se, että vaikka lenkeillä ja kuntosalilla näennäisesti käydäänkin, niin treeni ei ole yksinkertaisesti liian kovaa. Tämä on ongelma erityisesti niille, jotka eivät ole elämänsä aikana oikein harrastaneet mitään. Jotta liikunta oikeasti auttaa myös painonpudotukseen, niin treenin pitää olla intensiivistä ja sykkeen nousta riittävän korkealle. Jos epäilet liian löysien treenien olevan ongelma omalla kohdallasi, niin kannattaa ottaa personal trainer käyttöön vähintäänkin pariksi kerraksi. Hänen kanssaan voit varmistua siitä, että treenaat tarpeeksi lujaa ja ennen kaikkea oikein.

 

Laihdutusvinkit%203.jpg

 

3. Stressailet asioista aivan liikaa

Stressi on paljon vakavampi asia kuin miltä se saattaa nopeasti ajateltuna kuulostaa. Jatkuva stressi tuottaa stressihormoneja, jotka osaltaan nostavat esimerkiksi kortisolitasoja. Ajan kanssa stressi johtaa insuliiniresistenssiin ja keskivartalolihavuuteen. Sillä ei oikeastaan olen niinkään väliä, mistä stressi on peräisin. Se voi johtua liian vaativasta työstä, lapsista, perheestä tai pelkästään liiasta laihduttamisesta. Useimmiten stressin oireisiin kuuluvat univaikeudet, jatkuva ärtymys ja väsymys hyvin nukutun yönkin jälkeen. Jos tunnistit tästä itsesi, niin kannattaa alkaa miettimään keinoja joilla turhaa stressiä voisi vähentää. Pidä esimerkiksi työasiat ainoastaan työpaikalla ja varaa joka päivästä tietty aika muihinkin hommiin.